zaterdag 28 februari 2015

Onze nieuwe vriendjes hebben het al volledig naar hun zin...

Maandag kwamen er zes nieuwe vriendjes bij in onze klas. In hun eerste weekje hebben ze al heel wat beleefd: een handje in de verf zitten om onze klasdeur te vervolledigen, hun werkjestas versieren, het maken van inlegpuzzels... Wat een avontuur! 

Verder leerden we samen de begrippen 'open' en 'toe' aan de hand van een liedje en pasten dit toe in een zelfstandige activiteit door te spelen met allerlei dozen en er dingen in te verstoppen. 
De helft van ons klasje was gisteren druk in de weer om een muzisch gezicht te maken. Wat is dat nu weer? Op tafel stond er allerlei materiaal waaruit de peuters zelf mochten kiezen: ze kregen een kartonnen bord aangeboden en versierden dit op hun eigen manier. Wat leuk!




zaterdag 14 februari 2015

Waar is dat feestje? In onze klas!


Vooraleer het grote carnvalsbal begon, maakten we ook al een echt carnavalsfeestje in de klas... Zo konden de vriendjes die naar de kribbe gingen zich ook helemaal uitleven...

En zo zetten we de vakantie in...
Prettige vakantie lieve vriendjes!
Dikke knuffel,
juf Sandy & Dollie

Het grote carnavalsbal!


Wat een feest, wat een feest! Wij zijn naar het carnavalsbal geweest!
Dieren, piraten, indianen, bumba's, heksen, brandweermannen... echt alles zagen we daar. Echt waar!
Onze vriendjes waren onder de indruk, stuk voor stuk... 

Was ons dat een feestje, zeg.
Oei, moeten we nu al weg? 


donderdag 12 februari 2015

Sfeerbeeldje: experimenteren met ritmestokjes...


Groen, groen, groen: al die kleuren, niet te doen!

Vandaag en morgen ook misschien nog een beetje zijn het groene dagen. Dollie vertelde ons vandaag dat groen haar lievelingskleurtje is.
We werkten onze collages af: dat konden jullie intussen zien in onze knutselzak. Verder hadden we vandaag ook nog heel veel confettiplezier!

woensdag 11 februari 2015

En daar is... Blauwtje


Deze week had Dollie haar laatste vriendje op bezoek: "Blauwtje". Kijk je mee?

zondag 8 februari 2015

Het is kleurenfeest!

Van maandag 09 februari tot en met woensdag 11 februari mogen onze vriendjes met een blauw kledingstuk naar school komen.


Blauw, blauw, blauw,
omdat ik zoveel van je hou! 

zaterdag 7 februari 2015

Onze kleine kleurenkunstenaars...


Wisten jullie dat onze vriendjes eigenlijk echte kleurenkunstenaars zijn? De voorbije dagen maakten we kennis met het nieuwe kleur 'rood': we zochten in de klas naar allerlei rode spulletjes, we bekeken elkaars kleren die rood waren maar we deden ook onderzoek op de computer naar verschillende dingen die rood zijn, zelfs kunst is rood... Daarom gingen we samen met juf Sandy op zoektocht in onze klas naar verschillende spullen waarin het kleur 'rood' in voorkomt. We besloten om dit vast te leggen door zelf een foto te trekken... Knap hoor! 

vrijdag 6 februari 2015

Roodje op bezoek...

Zeg, Dollie, waar is Geeltje naartoe? Ze is veranderd in een andere kleur?
Maar nee! Dollie heeft een nieuwe vriend meegebracht en we maakten er al snel kennis mee...


woensdag 4 februari 2015

Het is kleurenfeest!

Vandaag is rood... 
Ondertussen hebben we al kennis gemaakt met de vrolijke, gele kleur... 
Nu is het tijd voor iets nieuws: 
al onze vriendjes mogen op donderdag 05 februari en vrijdag 06 februari een rood kledingstuk aantrekken om naar school te komen. 


Geeltje op bezoek...


Oei, Dollie ligt niet in het bed? Ze zit op een gele stoel. Wat krijgen we nu? Dollie vertelde ons dat ze een vriendje naar de klas heeft meegebracht: "Geeltje". 
Geeltje is een muisje dat erg veel van het kleur 'geel' houdt: ze kan zelfs gele verf op een wit blad toveren... Wow! Wat een mooie, vrolijke kleur! 

Om het 'Geeltje' snel gewoon in de klas te laten maken, werden het wel erg 'gelige' dagen bij ons in het klasje. We gingen op zoek naar gele voorwerpen in de klas, we keken boekjes in met een gele kleur, we kleurden het zonnetje geel...
En... hé, wat hangt er daar tegen de kast? Zakjes met gele verf? Ja hoor, we konden er met onze vingers hele leuke figuurtjes in tekenen. 

Kortom, onze zonnetjes straalden in onze klas... en dan heb ik het niet over de zonnetjes die we inkleurden... 

zondag 1 februari 2015

Het is kleurenfeest!

Nu alle bacteriën uit ons klasje verdwenen zijn, starten we morgen met een nieuw thema: "Het is kleurenfeest!" Tijdens dit thema combineren we carnaval met het leren van de hoofdkleuren. 

Morgen 02 februari en overmorgen 03 februari mogen onze vriendjes een geel kledingstuk aantrekken om naar school te komen. Wat zullen dat 'gelige' dagen worden, zeg!