dinsdag 31 maart 2015

In de namiddag genoten we van een prachtige paasviering...


Theaterstuk Propop


Vandaag begon onze ochtend wel heel erg speciaal: we gingen samen met andere klassen naar een poppenkast van het theatergezelschap 'Propop' kijken. Dit ging door in onze turnzaal. En of onze vriendjes ervan genoten hebben: dat kunnen jullie zien aan de gezichtjes.
"Snoepje is op zoek naar een vriendje: ze komt heel veel figuren tegen maar die bleken al vriendjes te hebben. Na veel verdriet en een lange zoektocht komt ze uiteindelijk toch iemand tegen..." Wat mooi!



Meerdere en duidelijkere foto's kunnen jullie deze week vinden op de blog van juf Kaat... 

maandag 23 maart 2015

Tik, tik, tik, wie zit er daar in het ei?


Deze ochtend hoorden wij een raar geluid in ons klasje. Het ging van: "Tjsilp, tjsilp..." Wat is dat nu? 
Onder een doek zaten er twee kleine kuikentjes verstopt. Wat lief, zeg!
Samen met juf Caroline en met juf Sandy keken we naar de kuikens en vergeleken we dit met ons eigen lichaam: de kuikens hebben geen benen en voeten: zij hebben poten. Zij hebben ook geen armen zoals ons maar wel vleugels. Hebben ze dan ook geen neus? Dat klopt! Kuikens hebben een snavel en wij hebben een neus. De kleine gaatjes aan de zijkant zijn hun oren maar die kan je bijna niet zien.
Oh, ja, eten ze dan ook boterhammen en patatjes? Maar nee! Ze eten graantjes... En meteen ging onze maïs- en graantafel open: wat was dat een succes! 

zondag 22 maart 2015

Fruit- en groenteweek

Vanaf morgen gaat onze fruit- en groenteweek van start. We proberen zoveel mogelijk fruit en/of groente mee te brengen als tussendoortje. De klas wie het meeste aantal fruit en/of groente eet gedurende deze week krijgt een gezonde beloning... Word onze Dollieklas de gezondste klas? 

vrijdag 20 maart 2015

Het is bijna... Pasen!


Deze week ging ons nieuwe thema: "Het is bijna Pasen!" van start. Dollie had een boekje mee om het thema helemaal in te zetten: "Een ei op pootjes". Wat een leuk verhaaltje, zeg!
Vanuit het verhaaltje leerden we dat er soms wel eens een kuiken in een ei kan zitten: dit gebeurt alleen maar als mama kip er lang genoeg op zit. 

Verder versierden we samen de paasboom en gaven we de twee kippen Fien en Frieda graantjes door met een omgekeerd duploblokje te stempelen en gaven ze zelf ook een mooie, bruine kleur... Ook zijn we volop begonnen aan ons paasmandje maar dat blijft voorlopig nog een verrassing. Nog even geduld! 




woensdag 18 maart 2015

Donderdag = fietsdag!

Even een opfrissertje: zoals ik op de kijkdagen steeds vermeld heb, is het bij mooi en droog weer fietsdag op donderdagnamiddag.
Onze vriendjes mogen dan hun eigen fiets meebrengen en als onze weergoden het toelaten, kunnen we misschien morgen al even op de fiets 'springen'...

dinsdag 17 maart 2015

Oproepje: eierdozen!

In ons nieuwe thema: "Het is bijna Pasen" gaan we een leuk paasmandje maken. Hiervoor hebben we een eierdoos (klein of groot) nodig.
Is het mogelijk om dit zo snel mogelijk mee te geven met jouw peuter?

Alvast bedankt!

Chocoladegroetjes,
Dollie & juf Sandy

maandag 16 maart 2015

Nog enkele kiekjes...


Tussen alle drukte van het schoolfeest door namen we de voorbije weken tijd om nieuwe dingen in de klas te ontdekken: we experimenteerden met plasticine, we maakten inlegpuzzels, we mochten boerderijdieren rijgen aan een touw zodat ze weer naar de boerderij geraakten... Verder maakten nog enkele vriendjes een muzische olifant: kijk maar mee!

Dankjewel voor het geslaagde schoolfeest!

Het schoolfeest zit er alweer op
en ik mag zeggen: "Het was top!"

Dankjewel om een handje toe te steken,
dankjewel om met ons mee te genieten,
dankjewel...
Jullie zijn van tel!


zaterdag 14 maart 2015

Wow! Een Giga Sterrenshow!

Morgen is het zover: onze grote Giga Sterrenshow! 
Ons optreden begint om 15u00 op de speelplaats. Daarom bereiden we ons nog even voor en vragen we om jouw peuter om stipt 14u45 naar ons klasje te brengen.


Met kriebeltjes in de buik kijken we er volop naar uit!
Tot morgen,

Dollie & juf Sandy 


zondag 1 maart 2015

Dollieweetje!


Jullie vragen zich waarschijnlijk wel af rond welk thema we in de klas bezig zijn... Doordat ons grote schoolfeest voor de deur staat, steken we veel tijd in de voorbereiding daarvan.
Hierdoor krijgen we in ons klasje de kans om elkaar nog beter te leren kennen en verschillende begrippen te leren zoals "open en toe", "groot en klein", tellen tot 3... en nog zoveel meer!
Laat het ons gerust maar "Kijk-eens-wat-ik-al-kan-weken" noemen.

Logische volgorde: "Lilly gaat naar school"


Juf Sandy bracht deze week een verhaaltje mee maar oh nee hé, ze liet alle blaadjes op de grond vallen. Nu wist juf Sandy niet meer hoe het verhaaltje ging. Gelukkig wisten de vriendjes het wel nog. Het ging als volgt:
"Het is een spannende dag voor Lilly want ook zij moet naar de peuterklas. De wekker gaat waardoor Lilly wakker wordt. Ze staat op en eet nog vlug een boterham, mmm! Vervolgens neemt ze haar boekentas en vertrekt naar school." 

Niet gemakkelijk hoor zo'n logische volgorde maar onze vriendjes deden erg hun best.